Financiële informatie, links en rekenmodules
vrijdag 29 maart 2024

Eureko verkoopt buitenlandse dochterbedrijven

Eureko, de grootste verzekeringsgroep van Nederland, heeft stappen gezet bij de ontmanteling van het buitenlandbedrijf. De groep heeft de afgelopen weken drie buitenlandse dochters verkocht, zo meldt Het Financieele Dagblad vandaag. Het gaat om kleinere onderdelen in Frankrijk, Roemenië en Luxemburg waarvan Eureko vorig jaar al had gezegd ze van de hand te willen doen.

Eureko, in Nederland de moeder van onder meer Achmea, bouwde in de jaren voor de crisis een uitgebreid netwerk aan deelnemingen op in Oost- en Zuid-Europese verzekeraars en banken. De poging om een beursgenoteerde Europese financiële dienstverlener op te bouwen, liep echter uit op een kostbare mislukking. Sinds vorig jaar zet Eureko het mes in het initiatief en beperkt de groep zijn nieuwe investeringen buiten Nederland tot Turkije. Eureko heeft de afgelopen weken een kleine Franse dochter verkocht (Império France), een herverzekeringsdochter in Luxemburg, en een keten van ziekenhuizen en klinieken in Roemenië. Begin deze maand is de verkoop van dochter Avéro België formeel gesloten. Eureko heeft zich daarmee ook uit België teruggetrokken. Vorig jaar heeft Eureko al het grootste deel van zijn minderheidsbelang in het Poolse PZU verkocht. Eureko streeft ernaar de resterende activiteiten in Roemenië, Ierland en Slowakije eveneens af te stoten.

(Financieele Dagblad, pag. 9)

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Havenwerkers Optas krijgen fors meer pensioen (AD, pag. 21; Financieele Dagblad, pag. 3; De Gelderlander, pag. 13; Trouw, pag. 11)

 

Ook Delta Lloyd legt provisie op hypotheken aan banden

(De Gelderlander, pag. 16)

 

Ziekteverzekering voor hond en kat helemaal in

(AD, pag. 9)

 

Dier verzekeren is populair

(Parool, pag. 18)

 

Moet ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nemen?

(Financieele Dagblad, pag. 10)

 

Pensioenzekerheid is gewoon te koop

(Financieele Dagblad, pag. 7)

 

Conflict DNB en AFM in oordeel bestuurder

(Financieele Dagblad, pag. 15, Volkskrant, pag. 19)

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning